Allò anti-siri

Posted: Octubre 24, 2010 in Opinions sense Homolgar
Etiquetes: ,

[Post penjat a Opinions Sense Homologar el 20 de novembre de 2007] – [les coses no han  variat gens ni mica en termes de manipulació occidental del context i la darrera visita d’Ahmadineyad al Líban  demostra aquest fet; la premsa europea ha demonitzat la visita del president iranià. No tindria que ser necessari dir que Ahmadineyad és un criminal, però dificilment arriba als nivells d’algun dels nostres grans presidents occidentals. Wikileaks ens ho certifica!! ]

Síria es un país que segons el departament d’estat nordamericà pertany al denominat eix del mal. És una dictadura, no ens enganyem, Basher al-Assad és el fill del seu pare, i per això és el president de la República. No hi ha eleccions, la premsa està controlada, les ONGs estan prohibides i la gent no parla de política per por.

Es veritat però ara s’ha posat de moda imputar tots els mals de la regió a Síria. Tots els atemptats que es produeixen al Líban son imputats directa o indirectament a Siria. Ahir un atemptat amb cotxe bomba va costar la vida a Antoine Ghanem i a unes sis persones que estaven a prop de l’explosió en aquell moment.

Antoine Ghanem era membre de la Falange Cristiana, i no us preocupeu, que ni fent esforços molt grans entendreu que coi fa un partit falangista al mon. El País diu que “Ghanem pertenecía a la ultraderechista Falange Cristiana, del bloque que aglutina a los partidos progubernamentales y antisirios apoyados por EE UU y Francia.” Però no cau en que els falangistes no només son anti-siris sinó que son anti-tot. Son anti-chiis, anti-sunis, anti-palestins i en resumides comptes anti-qualsevol cosa que no sigui cristiana, i falangista és clar.

El drama de Líban és la seva fragmentació confessional, un experiment que van imposar els francesos quan campaven i tallaven el bacallà per allà. Una idea malaltissa que encara impera ara al Líban; una democràcia fonamentada en quotes establertes segons les comunitats religioses existents al país que manté un equilibri extremadament precari, i que sigui dit de pas incrementa la dificultat a l’hora d’identificar els enemics.

A Antoine Ghanem el pot haver assassinat qualsevol facció, i fins i tot alguna facció propera, que aprofitant les aigües remogudes i que ara tot és culpa de Síria, ha pres la seva iniciativa.

Finalment també cal aconsellar a aquells qui vulguin entendre una mica que és el que passa al Líban, tasca prou difícil, que investiguin una mica envers que ha fet la Falange i les seves Forces Libaneses, i en conclusió a quin bloc pertanyia Antoine Ghanem. Ara per ara tot sembla indicar que a qui més li interessa generar desgavell a Líban és a la Falange de Samir Geagea (que ha perdut protagonisme de forma espectacular d’uns anys ençà) i als drusos de Walid Jumblatt que també s’han quedat en un nínxol desprès de fer maniobres per propiciar un cop d’estat a Damasc, i perdre els seus privilegis obtinguts desprès de molts anys de ser cul i merda amb Síria.

Allò anti-siri avui serveix sempre per tenir a Síria en l’ull del huracà. Passi el que passi per allà els siris tenen la culpa, perquè a Israel i a EEUU els hi molesta que facin manetes amb Iran. Els hi molesta aquest país laic i rebel a la regió que respecta les resolucions de la ONU i aguanta pacientment la ocupació dels Alts del Golan.

Ara quan maten a algú al Líban sempre es destaca davant de tot que era anti-siri, i si hi ha eleccions es parla d’anti-siris i pro-siris, que és una manera vetllada d’acusar a Síria de qualsevol assassinat sense proves de cap mena o d’acusar a aquest pais d’injerències a pesar d’haver obeit a Nacions Unides i haver retirat les seves tropes del Líban, que també sigui dit de pas, estaven allà amb l’aprovació d’EEUU i França.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s